Apariții în presă

Dr. Andreea Rugină a avut numeroase apariţii în presă, publicând o serie de articole despre igiena dentară, precum şi recomandări de specialitate în Ziarul Lumina.

Ziarul Lumina - Presa - CMI DentalCare - dentistiasi.roReacţiile alergice şi tratamentele dentare

Fiind prima poartă de intrare a materiilor în organism, cavitatea bucală este adesea confruntată cu multiple substanţe alergenice, ca alimentele, medicamentele, diferitele produse destinate igienei sau chiar substanţele stomatologice.
Citeste tot articolul
Ziarul Lumina - Presa - CMI DentalCare - dentistiasi.roLipsa sau degradarea dinţilor, cauză a depresiei

Depresia este una dintre bolile cel mai des întâlnite în lume, afectând, în egală măsură, femeile şi bărbaţii de toate vârstele, indiferent de mediul în care trăiesc. Starea de depresie poate fi legată de multe ori de o serie de factori fizici, printre care este şi lipsa dinţilor, mai ales a celor anteriori, sau starea precară a acestora.
Citeste tot articolul
Ziarul Lumina - Presa - CMI DentalCare - dentistiasi.ro Anestezia în stomatologie

Anestezia înseamnă introducerea în organism a unor substanţe, cu proprietatea de a induce dispariţia sensibilităţii. Anestezicul este acea substanţă care atenuează sau îndepărtează temporar durerea. În stomatologie, anestezia este indicată atunci când manoperele realizate de medicul dentist pot fi dureroase.
Citeste tot articolul

[ssba]

Sănătatea orală şi alimentaţia corectă
Alimentele pe care le consumăm frecvent sau ocazional au un efect important atât asupra stării generale de sănătate, cât şi asupra sănătăţii orale, adică a dinţilor şi gingiilor. Atât adulţii, cât şi copiii trebuie să respecte câteva principii ale unei alimentaţii corecte, principii care vor asigura şi o sănătate orală de lungă durată.
Citeste tot articolul
Sănătatea orală şi bolile cardiovasculare
Aşa cum am prezentat şi în articolul anterior, sănătatea orală şi cea generală sunt într-o puternică legătură. Astfel, igiena dentară este foarte importantă pentru sănătatea cavităţii orale, a dinţilor, dar şi pentru sănătatea inimii.
Citeste tot articolul
De ce apar anomaliile dentare
Anomaliile dentare sunt deviaţii în dezvoltarea normală a dinţilor. Acestea pot fi de număr, volum, formă sau structură. Prevenirea şi mai ales tratarea corectă a acestor anomalii presupune cunoaşterea temeinică a factorilor care le produc. Factorii genetici influenţează creşterea şi dezvoltarea osoasă, iar când sunt nefavorabili determină apariţia acestor anomalii dentare în zona maxilo-facială.
Citeste tot articolul
Reguli în igiena dentară a copiilor
Igiena dentară la copii este la fel de importantă ca şi în cazul adulţilor, aşadar trebuie acordată o îngrijire corectă, atât dinţilor temporari (de lapte), cât şi celor definitivi. Primii dinţişori apar la 5-6 luni de viaţă, în timp ce ultimii dinţi temporari erup în jurul vârstei de 2,5-3 ani. Sănătatea dinţilor de lapte este foarte importantă în erupţia unor dinţi definitivi sănătoşi. Părinţii ar trebui să fie informaţi, astfel încât igiena orală a micuţilor să înceapă încă de la vârsta de 6 luni, cu periuţe adaptate acestei vârste şi fără a utiliza pasta de dinţi la primele şedinţe.
Citeste tot articolul
Igiena dentară corectă poate preveni maladiile cardiace
Potrivit unui studiu publicat de „British Medical Journal”, citat de AFP, riscul de a contracta o maladie cardiacă creşte cu 70% la persoanele care au o proastă igienă buco-dentară, în raport cu cele care se spală pe dinţi de două ori pe zi. Cercetătorii au analizat datele despre modul de viaţă a peste 11.000 de adulţi: tabagism, activitate fizică, igienă buco-dentară.
Citeste tot articolul

M
Ziarul Lumina - Presa - CMI DentalCare - dentistiasi.ro
ergem la stomatolog în timpul sarcinii?

În timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de apariţie a afecţiunilor din sfera orală. Acest lucru este posibil ca urmare a modificărilor hormonale pe care le suferă, dar şi scăderii capacităţii imunitare. Aceste modificări apar din luna a doua sau a treia de sarcină, atingând un maximum în luna a 8-a. Complicaţiile apar doar la unele femei gravide, în funcţie de statusul hormonal al acestora, de situaţia dento-parodontală din acel moment şi de metodele de igienă folosite de acestea.Modificările hormonale apărute în această perioadă determină apariţia inflamaţiilor gingivale sau amplificarea gingivitelor existente. Nivelurile diferite de hormoni sensibilizează gingia faţă de bacteriile depozitate în placa dentară.
Citeste tot articolul


Ziarul Lumina - Presa - CMI DentalCare - dentistiasi.ro
Când sunt recomandate aparatele dentare                                                        
Diagnosticul şi tratamentul anomaliilor dento-maxilare sunt realizate de medicul dentist ortodont. Prin tratamentul ortodontic (cu aparate dentare mobile sau fixe) se va obţine o sănătate orală îmbunătăţită, un zâmbet frumos, dinţi sănătoşi, într-un cuvânt o calitate crescută a vieţii pentru pacienţi de diferite vârste, chiar şi adulţi.
Citeste tot articolul