Apariții în presă
Dr. Andreea Rugină a avut numeroase apariţii în presă, publicând o serie de articole despre igiena dentară, precum şi recomandări de specialitate în Ziarul Lumina.
Fiind prima poartă de intrare a materiilor în organism, cavitatea bucală este adesea confruntată cu multiple substanţe alergenice, ca alimentele, medicamentele, diferitele produse destinate igienei sau chiar substanţele stomatologice.
Citeste tot articolul
Depresia este una dintre bolile cel mai des întâlnite în lume, afectând, în egală măsură, femeile şi bărbaţii de toate vârstele, indiferent de mediul în care trăiesc. Starea de depresie poate fi legată de multe ori de o serie de factori fizici, printre care este şi lipsa dinţilor, mai ales a celor anteriori, sau starea precară a acestora.
Citeste tot articolul
Anestezia înseamnă introducerea în organism a unor substanţe, cu proprietatea de a induce dispariţia sensibilităţii. Anestezicul este acea substanţă care atenuează sau îndepărtează temporar durerea. În stomatologie, anestezia este indicată atunci când manoperele realizate de medicul dentist pot fi dureroase.
Citeste tot articolul
[ssba]
Citeste tot articolul
Citeste tot articolul
Citeste tot articolul
Igiena dentară la copii este la fel de importantă ca şi în cazul adulţilor, aşadar trebuie acordată o îngrijire corectă, atât dinţilor temporari (de lapte), cât şi celor definitivi. Primii dinţişori apar la 5-6 luni de viaţă, în timp ce ultimii dinţi temporari erup în jurul vârstei de 2,5-3 ani. Sănătatea dinţilor de lapte este foarte importantă în erupţia unor dinţi definitivi sănătoşi. Părinţii ar trebui să fie informaţi, astfel încât igiena orală a micuţilor să înceapă încă de la vârsta de 6 luni, cu periuţe adaptate acestei vârste şi fără a utiliza pasta de dinţi la primele şedinţe.
Citeste tot articolul
Citeste tot articolul
M
ergem la stomatolog în timpul sarcinii?
În timpul sarcinii, femeile sunt mai expuse riscului de apariţie a afecţiunilor din sfera orală. Acest lucru este posibil ca urmare a modificărilor hormonale pe care le suferă, dar şi scăderii capacităţii imunitare. Aceste modificări apar din luna a doua sau a treia de sarcină, atingând un maximum în luna a 8-a. Complicaţiile apar doar la unele femei gravide, în funcţie de statusul hormonal al acestora, de situaţia dento-parodontală din acel moment şi de metodele de igienă folosite de acestea.Modificările hormonale apărute în această perioadă determină apariţia inflamaţiilor gingivale sau amplificarea gingivitelor existente. Nivelurile diferite de hormoni sensibilizează gingia faţă de bacteriile depozitate în placa dentară.
Citeste tot articolul
Când sunt recomandate aparatele dentare Diagnosticul şi tratamentul anomaliilor dento-maxilare sunt realizate de medicul dentist ortodont. Prin tratamentul ortodontic (cu aparate dentare mobile sau fixe) se va obţine o sănătate orală îmbunătăţită, un zâmbet frumos, dinţi sănătoşi, într-un cuvânt o calitate crescută a vieţii pentru pacienţi de diferite vârste, chiar şi adulţi.
Citeste tot articolul